Stor suksess med 3D på biblioteket!

Mandag 18. september besøkte vi biblioteket i Tysvær og holdt kurs for barn og voksne.

Kursholder Marianne Hebnes ga kyndig veiledning i tegning av 3D-modeller og printing.


Det ble designet hus, leker og praktiske ting. Barna viste stor interesse og fryder seg over å kunne fortelle sine klassekamerater at de nå har lært å skape ting ut i fra sin egen idé.

 
Som en del av en ordning med Rogaland Fylkeskommune, mottar biblioteket i Tysvær 3D-printeren i en periode, før de må sende den videre til neste kommune.

I etterkant av kurset har vi mottatt hyggelige tilbakemeldinger fra biblioteket. En av deltakerne ble så hekta på 3D at hun fikk med seg lærerne og klassen på kurs! Elevene fikk lage sitt eget 3D-design og fikk skrevet dem ut på biblioteket. Eleven fortsatte å ta med klassekamerater for å vise frem printeren inntil Tysværs periode var over. Denne designerspiren ble snart bibliotekets egen ambassadør for “3D-printing på biblioteket”.


Om selve kurset skriver biblioteket til oss:

“Gårsdagens workshop med Marianne Hebnes var en stor suksess! Arrangementet var fulltegnet, og vi hadde flere på venteliste. Deltakerne var meget entusiastiske, og en av jentene ville sågar høre med læreren sin om hele klassen kunne komme på biblioteket på 3D-kurs! Flere sa også at dette ville de anbefale for venner og bekjente. Noe av det morsomste med dette er at det er en type kurs og aktivitet som voksne og barn kan delta på sammen! Vi hadde for eksempel besøk av en mor og datter, en far med sønn og datter, og deltakerne var i alderen 11-55 år. Utrolig gøy!”


Etter kurset fikk alle barna utdelt diplom. (Alle foto: Elin Bardal)

Biblioteket merker savnet etter printeren.

– Livet uten 3D-printeren er tomt!! skriver de til Vizo. – Det har vært mange spørsmål etter den fra unger som i hele vår 3D-periode har sveipet innom for å se på dagens produksjon.

Del: Facebook, Twitter, Google Plus

Legg igjen en kommentar: